System Alpine w Durango mojej żony miał słaby bas, po badaniach wydaje się, że przeznaczają 100 watów na każdy z subwoofera dvc 8 cali. Po uświadomieniu sobie, że subwoofer z papierowym stożkiem jest dobrej jakości, usunąłem jeden kanał po wypchaniu obudowy, zanim zdecydowałem, że wymagany jest dodatkowy wzmacniacz, postanowiłem wypróbować 12-calowy subwoofer 2ohm, Alpine dvc to 2- 2ohm, używając tego kanału subwoofera, bas był lepszy, ale nie na tyle głośny, aby obniżyć eq do 0, aby pozbyć się mulistego basu z przednich 6x9, ponieważ instaluję samochodowe stereo, niewiele w ostatnich latach miałem 10x3 suby Sony w skrzyni q logic, ku mojemu zaskoczeniu obciążenie 1,6 oma było zauważalnie lepsze, Alpine przetwarza bas do fabrycznego subwoofera bardzo nisko, 60-80 Hz, ale dostępne jest 100 watów, 3 suby Sony przy 90 dB x3, są bardzo wydajne, a słabym punktem jest subwoofer oem i obudowa, nadal się przyczynia, ale nic głębokiego, mam nadzieję, że te informacje pomogą innym, mój pierwszy post tutaj, teraz bardzo szczęśliwy, wzmacniacz można uzyskać przez tylną tacę kubełkową, wyciągając ją można go zobaczyć i poczuć, musi być klasy d, ponieważ nigdy się tak nie nagrzewa, poziomy wyjściowe są za niskie na wielu płytach CD. Załadowałem ten kanał do 1 oma z 2omx2 10 cali, to też dobrze grało, ale wiele przetworników, daje lepszą wydajność JMO-Phil